fredag 14 december 2007

När allt är hopplöst och ångesten knackar på

Gott att ha ett hem. En skön säng att sova i.Mat. Kläder. Familj. Syskon. Vänner.Allt vad vi behöver. Nu snöar det ute. Mysigt. Skapar julstämning, men inte för den som inte har någonstans att ta vägen.

Hörde nyss på nyheterna om att det varit så många självmord på häktena. den senaste tiden. Så sorgligt.Ett så tragiskt slut på livet.Man förklarar detta med isolering, nedskärningar på personalsidan, mm

Jag undrar om det inte är det smärtsamma uppvaknandet efter ett brott. Ont samvete.Man har ställt till det för sig,dragit skam och vanära över familjen.Framtiden har trasats sönder.

Tänk att Jesus har dött för oss alla. Från den grövsta brottslingen till den som lever ett gott liv. Han bar all synd i sin egen kropp uppå korset. Uthärdade den ohyggligaste smärtan dessutom allt av ångest och själslig plåga.Han dog men döden kunde inte behålla honom. Han uppstod Han lever idag.En verklighet med andra ord.

Det finns hopp och framtid för dig som är förtvivlad, förlåtelse för dig som misshndlat, slagit eller dödat någon. Om du sitter på häktet. Har snuten efter dig. Lever i missbruk.hemlös. I fångenskap.Sviken om och om igen. Arbetslös.
Eller kanske du är välartad och väletablerad men olycklig på insidan.
Oro för framtiden. Bekymmer.
Sjukdom, smärta värk.
Jesus är nära dig. Han knackar på ditt hjärtas dörr. Öppna dörren så ska du få möta honom. Fridsfursten.frälsarkonungen. Jesus Kristus, världens enda hopp.

2 kommentarer:

Monica sa...

en liten gonatthälsning...
kul att läsa dina rader!
Har länge tänkt titta upp för en pratstund men inser att det får bli nästa år:)
Ha det gott hela gänget, både människor o djur:)
kram, Monica

Anne Collén sa...

Vad kul att du också har börjat blogga. Det är ett trevligt sätt att hänga med i varandras liv och tankar. God Jul till hela stora familjen. Hoppas den blir riktigt skön. Kram annec.blogg.se