onsdag 19 december 2007

Svennes senapssill

4 urvattnade saltsillfiléer
1 rödlök
1 knippa dill ( på vintern funkar det utmärkt med fryst dill)

Till lagen:
1 dl ättikssprit
1,5 dl vatten
2 dl socker
10 krossade kryddpepparkorn
1 tsk gula senapskorn

Till senapssåsen:
4 mak svensk senap
1 mak socker
2 mak röd vinäger
1krm vitpeppar
½ tsk salt
1 äggula
1 dl rumsvarm olja (ej oliv)

GÖR SÅ HÄR:
Koka lagen. Låt kallna.
Skär sillen i bitar. Skiva löken och hacka dillen. Varva allt i en kruka och slå över lagen. Låt stå svalt 1 dygn
Rör ihop senap, vinäger, äggula och kryddor. Vispa ner oljan ,droppvis!
Häll av lagen från sillen. Låt rinna av väl. Blanda ner sillen i senapssåsen.
Garnera med dill och rödlök.

Inga kommentarer: