onsdag 26 december 2007

Det allra viktigaste med julen är förstås JESUS

Vår frälsare,Guds Son,vår Herre, vår konung som föddes hit till jorden som ett litet människobarn för att leva här på jorden som en människa. En sann människa utan syndens belastning. alltigenom god, trovärdig, barmhärtig, rättfärdig och sann = äkta.
Det står i Hebréerbrevet 1 ( den förra översättningen ) att Han var härlighetens återsken som visar oss vem Gud, vår Fader är.Om vi ser på Jesu liv, det han gjorde här på jorden "hur han gjorde väl och hjälpte alla", "alla som kom till honom blev hjälpta" då ser vi hur Gud är, hur han tänker och ser på oss människor.
Det handlar om KÄRLEK, verklig kärlek,som fullbordades när han gav sitt liv för vår skull. Tänk att han tog på sig ALL världens synd och dog i vårt ställe. Och på grund av att han varit frestad i allt liksom vi,kan han hjälpa oss när vi frestas eller prövas. Och eftersom han var fri från synd så kunde döden inte behålla honom. Han betalade priset för oss alla. Idag sitter han på tronen, som konung. Det är värt att fira. att han lät sig födas hit till vår jord. Vi får ta emot sann glädje och frid som räcker inte bara över en julafton eller till tjugonda Knut då julen dansas ut, utan hela livet igenom och som håller hur än omständigheterna är.

Inga kommentarer: